Nieuws

3 tips tegen de bad hair day

De ochtend is cruciaal om te bepalen hoe de rest van je dag verloopt. Gaat het ’s morgens allemaal een beetje soepel, dan volgt de rest van je dag vaak ook wel een beetje chill. Gaat het vroeg op de dag echter al fout, dan lijkt het wel of alles gelijk misgaat. Een van de dingen waaraan je kunt zien of je dag goed gaat verlopen, is de snelheid waarmee je je haar in het model krijgt dat je voor ogen hebt. Soms gaat het wat vlotter dan de andere keer, maar soms krijg het ook gewoon niet voor elkaar. Dan spreken we van een bad hair day. Vaak een slecht voorteken voor de rest van de dag. Gelukkig hebben we 3 tips voor je die kunnen helpen om een bad hair day de rest van je dag te laten verpesten.

Tip 1: stap gewoon (nog een keer) onder de douche

Stap jij ’s ochtends niet altijd onder de douche, maar doe je dat liever in de avond? Dat is natuurlijk je eigen keus, maar de kans op een bad hair day wordt wel groter als je niet in de ochtend onder de douche stapt. Door te douchen worden je haren flink nat, waardoor je je kapsel als het ware reset. Als het goed is kun je na het douchen dan opnieuw beginnen met het stylen van je haar. Helaas is het niet altijd goed en heb je zelfs na het douchen nog last van een bad hair day. Mocht zelfs na het douchen je haar niet in het gewenste model komen, wees dan niet bang om je haar nog een keer helemaal nat te maken. Of sterker nog, stap gewoon nog een keer onder de douche. Gewoon voor een minuutje. Tot je je haar weer opnieuw kunt stylen.

Tip 2: Verzorg je haar goed

Een bad hair day kan ook voortvloeien uit het feit dat je je haar niet altijd even goed hebt verzorgd. Om een slechte dag voor je haar te voorkomen is het dus belangrijk om je haar regelmatig te wassen met de juiste shampoo. Je moet je haar ook weer niet te veel wassen, want dat is ook niet goed voor je haar. Drie tot vier keer per week is meer dan zat.

Tip 3: zet een pet op

Word je overvallen door een bad hair day? Koop dan een leuke pet. Dit geeft je toch nog een leuke uitstraling, zonder dat je haar zichtbaar is. Daarom is het goed om te investeren in een mooie pet. Zo is een Tommy Hilfiger pet (ook wel Tommy Hilfiger cap genoemd) altijd een goed idee om een bad hair day niet jouw dag te laten verpesten.

Geef een reactie