Nieuws

De zorg? Een heerlijke baan!

Vroeger

Zoals sommige van jullie weten, werk ik al enige tijd in de verpleging. Nee, ik ben niet homo en néé, ook niet onbewust. Of misschien wel, maar weet ik het echt nog niet. Dat is echter volgens mij allemaal niet het geval.  Ik wist vanaf kleins af aan al wel dat ik in het ziekenhuis wou werken. Mijn ouders werken daar namelijk beide. Mijn moeder werkt op de dialyse en mijn vader is fysiotherapeut. Zodoende kwam ik als kind al vaak in het ziekenhuis, zelfs vaker dan kinderen die met regelmaat ziek waren. Omdat ik een rustig kind was mocht ik van de baas vaak mee met mijn ouders, je had namelijk geen last van mij en dat scheelde weer gedoe met de opvang. Je kan dus wel stellen dat ik in dat ziekenhuis kind aan huis was. Daarom heb ik ook nooit negatieve gevoelens gehad bij ziekenhuizen, wat andere mensen volgens mij wel  hebben. Dat komt waarschijnlijk door het verschil in ervaringen in het ziekenhuis. Mijne zijn voornamelijk positief, dus daarom heb ik ook geen negatieve gevoelens.

Opleiding

Het kwam voor mijn ouders dus ook niet als verrassing dat ik graag een zorgstudie wou gaan doen. Ik wou na mijn havo eerst doorgaan voor het vwo zodat ik uiteindelijk geneeskunde kon gaan doen, maar zag toch maar af van dat pad. Ik vond het een te lang traject, ik wou lekker aan de bak! Daarom werd het HBO verpleegkunde. Zo kon ik via stages snel ervaring op doen en als alles goed ging binnen een paar jaar met mijn diploma op zak elke dag naar dat ziekenhuis toe. Mijn studie ging me met gemak af, ik haalde deze nominaal en de tijd vloog voorbij. Voor ik het zelf door had zat ik op de sollicitatiestoel in het ziekenhuis. Zij zaten qua verpleging nogal omhoog, en waren natuurlijk erg blij met een jongen in hun team. Ik werd meteen aangenomen.

Schoenen

En nog steeds geniet ik elke dag. Er zijn veel protesten over de zorg, en hoewel ik daar zeker achter sta verlies ik al het positieve niet uit het oog. Het bieden van zorg, het praten met patiënten, daar doe ik het voor. En om te zorgen dat ik zelf geen patiënt word, heb ik sinds kort nieuwe Nubikk heren schoenen. Ik loop op zo een werkdag natuurlijk heel wat af, en mijn nieuwe paar Nubikk schoenen zorgt ervoor dat mijn houding daarbij goed blijft. Zodat ik hopelijk nog heel wat jaartjes mee mag draaien.

Geef een reactie