Algemeen

Een langspeelplaat, weet jij nog wat het is?

Een langspeelplaat, ook wel bekend als een LP was vroeger de manier om je lievelingsmuziek te luisteren. Ondanks dat er vandaag de dag nog maar weinig naar geluisterd wordt, creëert het toch altijd een bijzondere sfeer als het ergens opstaat. Langspeelplaten staan erom bekend dat ze stof, vuil en vet aantrekken, en juist daarom is het super belangrijk dat het vinyl niet beschadigd. Het is dus cruciaal om de platen regelmatig schoon te maken en goed op te bergen mocht je er nog actief gebruik van maken.

Een binnen- en een buitenhoes?

Om ervoor te zorgen dat de langspeelplaat niet beschadigd, is het belangrijk dat je hem dus niet overal laat rondslingeren, maar netjes opruimt in de daarvoor bestemde hoes op het moment dat je hem niet meer gebruikt. Er bestaan binnenhoezen en buitenhoezen voor langspeelplaten. De binnenhoezen zorgen voor bescherming van de LP zelf, terwijl de buitenhoezen zorgen voor bescherming van het album. De LP hoezen, ook wel blake hoezen genoemd, zijn gemaakt van transparante polypropyleenfilm. Dit betekent dat de LP albums altijd duidelijk zichtbaar zijn.

Platenspeler

Naast de plaat is het ook belangrijk dat je de naald van de platenspeler goed in de gaten houdt. Als deze versleten of beschadigd is kan die de langspeelplaat beschadigen. Maak daarom ook de naald regelmatig schoon met naald reiniger. Mocht de langspeelplaat nog niet schoon zijn, kun je een beetje lauwwarm water en afwasmiddel in een kom doen. Maak een schoon en absorberend schoonmaakdoekje nat en ga voorzichtig over het vinyl heen. Belangrijk hierbij is om altijd met de groeven mee te wrijven tot de plaat weer schoon is.

Een stijlvolle draagtas

Mocht je een verzameling LP´s hebben, of een muziekwinkel en verkoop je LP´s? Dan is het wel handig dat je beschikt over de juiste maat tasjes om de LP’s in mee te geven aan de klanten. LP’s zijn redelijk groot van formaat en daarom is het lastig om de juiste tasjes te vinden. Daarnaast wil je natuurlijk een milieu bewuste keuze maken aangezien de LP zelf uit bescherming al helemaal in het plastic verpakt zit. In dit geval kan je ervoor kiezen gebruik te maken van papieren draagtassen. Deze zijn super makkelijk in gebruik en ook nog eens beter voor het milieu. Daarnaast zijn ze er in ontzettend veel verschillende soorten, maten en kleuren. Dat er een model tussen zit wat aan jou wensen voldoet, is een ding wat zeker is.

Laat een antwoord achter