Wonen

Goede nachtrust: is jouw matras aan vervanging toe?

Veel mensen slapen op een oud matras. Dit komt je nachtrust zeker niet ten goede, dit terwijl slapen juist zo belangrijk voor je is. Daarom is het belangrijk om te checken of jouw matras aan vervanging toe is. Wil je weten waar een goed matras aan moet voldoen? Lees dan deze blogpost!

Dit is de levensduur van een gemiddeld matras

Je hebt matrassen in allerlei verschillende soorten, maten en prijscategorieën. Er zit dan ook veel verschil tussen de levensduur van de verschillende soorten matrassen. Wil jij weten of jouw matras aan vervanging toe is? Dan is het goed om te kijken naar het merk en het soort matras dat je hebt. Weet jij nog wat de verkoper je destijds gezegd heeft over de levensduur en hoelang is dat inmiddels geleden?

Een gemiddeld matras gaat zo’n 8 jaar mee. Hierna begint het zijn ondersteuning en comfort te verliezen. Je merk dat je matras aan vervanging toe is wanneer je wakker wordt met pijnklachten aan je lichaam die ontstaan gedurende de nacht. Ook kun je vaker wakker worden en onrustiger slapen dan voorheen. Daarnaast kun je merken dat je astma of allergieën erger zijn geworden en ook zie je vaak zichtbare slijtage aan je matras. Denk aan verzakking, slijtage, vlekken enzovoorts.

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw matras?

Het perfecte matras ondersteunt je lichaam op de goede manier. Daarom heeft ook iedereen een ander soort matras nodig. Dit heeft onder andere te maken met je lengte en gewicht, maar ook je slaaphouding speelt een belangrijke rol. Wil jij nieuwe matrassen kopen voor jullie bed? Een specialist kan je helpen bij het vinden van het juiste matras. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Slapen jij en je partner in een tweepersoonsbed? Dan is het verstandig om voor twee aparte matrassen te gaan. Zo krijgt ieder de ondersteuning en eigenschappen die hij of zij nodig heeft. Een vervelende spleet werk je eenvoudig weg met een van de toppers van mline. Ook kun je op deze manier de levensduur van je nieuwe matras met meerdere jaren verlengen!

Verbeter je slaapcomfort met deze tips

Een nieuw matras zal je nachtrust al flink verbeteren. Wil jij nog beter slapen? Dan is het ook goed om voor een ondersteunend kussen te gaan! Zo heb je speciale kussens voor zijslapers en bijvoorbeeld kussens voor mensen die het snel warm hebben. Ga ook voor een dekbed dat je de juiste warmte kan bieden. Niemand slaapt namelijk fijn onder een te dikke of juist dunne deken. 

Laat een antwoord achter