Algemeen

Herenkleding online kopen: zijn de winkels nog wel nodig?

Herenkleding online kopen: zijn de winkels nog wel nodig?

Sinds de uitbraak van corona in dit voorjaar is iedereen aanbevolen om niet meer voor ons plezier te gaan winkelen. Veel Nederlanders gaven hier ook zeker gehoor aan. Zeker voor de eerste maanden bleef iedereen braaf binnen, veel kledingwinkels zijn ook tijdelijk dichtgegaan. Ondertussen zijn wij weer bezig met het heropstarten van ons ‘normale leven’ en daarom wil ik de vraag stellen; ‘in hoeverre zijn de fysieke winkels nog nodig?’. Het is natuurlijk niet zo dat niemand meer kleding heeft gekocht gedurende de lockdown. De verkopen bij bijvoorbeeld Zalando zijn zeker omhoog geschoten. Verder heb ik ook geen nieuws gelezen dat een trui of herenkleding in het algemeen moeilijker is om te kopen. Zijn winkels daarom nog wel nodig.

 

Zeker herenkleding kan online gekocht worden

Dit is misschien geen controversiële mening.  Ik denk echt dat heren liever niet winkelen in echte winkels. Vrouwen vinden dit veel leuker om te doen. Ik spreek uit ervaring. Ik heb 3 jaar gewerkt voornamelijk op de herenafdeling van een kleding winkel, veel mannen werden soms letterlijk door hun vrouw naar binnen gesleurd. Zij ging dan vaak zelf naar de herenkleding kijken en een trui uitzoeken terwijl ik haar man een kopje koffie gaf. Daarom denk ik dat mannen het niet erg zouden vinden als veel fysieke winkels gaan sluiten. Zijn kopen hun herenkleding wel online, het maakt hun vaak niet uit of ze de trui online of in de winkel kopen.

 

Voor vrouwen moet de trui wel in een winkel worden gekocht

Omdat vrouwen het vaak leuker vinden om te winkelen denk ik dat vrouwen graag wel willen dat de fysieke winkels blijven bestaan. Zelf ben ik hier ook een voorstander van. In winkel kan je heel goed inspiratie op doen en kom je artikelen tegen die je zelf anders niet online had gevonden. Je krijgt advies van winkelpersoneel en voor vele is het een plek om even te ontspannen. Zeker bij mij in de winkel voelde de zaterdagen vooral gezellig. Iedereen keek met zijn koffie of thee naar een nieuwe trui en had het naar zijn zin. Het voelde als een gezellig plek om te komen in het weekend. Zelf denk ik daarom dat het een gemis zal zijn als wij na deze pandemie veel fysieke winkels zullen zien vertrekken. De meeste mannen zullen het misschien hier mee oneens zijn, maar ik denk dat online winkelen niet altijd de beste optie is. Zeker niet voor herenkleding, dit moet vaak gepast worden in de winkel. Je ziet al wel overal winkels sluiten vanwege de pandemie, maar ik zal mijn steentje bijdragen om lokale winkels draaiende te houden. Kledingwinkels zijn misschien niet meer noodzakelijk, maar wel erg goed voor onze samenleving.

 

Geef een reactie