Algemeen

Je bus omtoveren tot camper?

Het ultieme gevoel van vrijheid op vakantie? Een camper. Je eigen rondrijdende thuis, waarmee je kunt overnachten waar je maar wilt. En wat is er nu hipper dan een eigen busje omtoveren tot camper?

Maar wat is de beste bus om tot een camper te verbouwen? Het idee spookt misschien al een tijdje rond in je hoofd, maar wanneer je websites met talloze voorbeelden van een Camionette occasion  afstruint gaat het je duizelen. En dat is heel begrijpelijk. Ik had hetzelfde. Maar nu heb ik het vrienden gevraagd die het proces al hebben doorlopen. Zij hebben mij aardig op weg geholpen met het uitkiezen van een bus. In deze blog deel ik hun tips!

Budget en wensen

Sommige mensen hebben al een voorkeur voor een bepaald merk. Zoals het geliefde Volkswagen busje. Het busje heeft al een bepaalde naam en imago, en wellicht ken je mensen die er goede ervaringen mee hebben. Maar door zo’n voorkeur ben je misschien iets te gericht aan het zoeken. En in the end gaat het om jouw budget en jouw wensen. Ga daarom bij jezelf de volgende aspecten eens na.

Q1 – Budget

Je budget wil je het liefst van te voren helder afbakenen. In het proces kan je makkelijk worden verleid om extra uitgaven te doen, en geld te besteden dat je eigenlijk niet hebt. Het helpt je ook op je doel te focussen en maakt het filteren van busjes online een stuk gemakkelijker.

Q2 – Zitplaatsen

Wil je graag samen op avontuur, of neem je graag extra personen mee op reis? Dit is natuurlijk erg bepalend hoe groot jouw bus er uit moet gaan zien. Meer mensen betekent natuurlijk meer zitplaatsen en meer ruimte. Als je een bus koopt jonger dan augustus 2012 zal je bus moeten voldoen aan strenge montage eisen voor de camper keuring.

Q3 – Faciliteiten

De een heeft het liefst een luxe glamping gevoel, inclusief wc, douche, koelkast een airco. De ander heeft genoeg aan een bed. Maak voor jezelf een afweging tussen dit soort wensen en de ruimte die dit inneemt. Dit lijstje aan wensen is zodoende een goede indicatie van het formaat bus dat jij nodig hebt.

Q4 – Bestemming

Niet iedere bus is geschikt voor iedere bestemming. Deels ligt dat aan strengere milieu wetgeving. Door nieuwe milieuzones zal een dieselbus niet in iedere stad welkom zijn. Van plan om te gaan city hoppen? Dan is dit iets om rekening mee te houden bij de aankoop!

Q5 – Comfort

Natuurlijk is een klein busje goedkoper. Maar hoe ver wil je inleveren aan comfort? Is het voor jou een probleem als je niet recht kan staan in je bus? Of als je iedere dag opnieuw je bed moet ombouwen tot bank, waarbij je ook iedere dag opnieuw je bed moet opmaken? Stem een bus af op je persoonlijke wensen.

Vindt je het lastig dergelijke vragen te beantwoorden? Huur dan eens een camper om er achter te komen wat precies jouw wensen zijn!

Geef een reactie