Nieuws

Kerst met the Bastard

In oktober begon het al. Mijn oudste zus vroeg of we het leuk zouden vinden om iets gezamenlijks te doen met kerst. In overleg met mijn achterban, dat wil zeggen met man en drie zoons, besloten we deel te nemen aan dit familiegebeuren. ‘Maar’, werd erbij gezegd ‘alleen als we iets leuks gaan doen’. Het volgende vraagstuk diende zich hiermee aan.  Wat leuk is voor de één kan de ander niet bekoren. Er volgden weken van overleg via de app. Mijn zussen kwamen op een middag theedrinken bij ons thuis om de boel door te spreken. ‘Boardmeeting’ noemen mijn mannen deze zusterlijke bijeenkomsten. Achteraf moet ik dan altijd verslag doen wat steevast wordt becommentarieerd door de heren.

Het werd november en het werd december. We kwamen er maar niet uit. De hele dag bij iemand thuis spelletjes doen vindt men te suf en alle kerstmenu’s die we hadden opgevraagd bij allerlei restaurants werden systematisch door de één of de ander afgekeurd. Onverwacht diende zich een top idee aan uit onverwachte hoek.

Kamado

Mijn oudste zoon werkt op een kwekerij. Alleen maar mannen daar. Het jaarlijkse uitje was een “workshop kerstgerechten” met het voltallig personeel. Hij had er niet veel zin in; wist niet goed wat zich erbij moest voorstellen, het viel op zijn vrije zondagmiddag en het woord “workshop“ klonk hem al helemaal niet aantrekkelijk in de oren. Maar tot mijn verrassing was hij enthousiast bij thuiskomst. Hij had het super naar zijn zin gehad. Ze hadden met heerlijke kerstgerechten bereid op The Bastard, een bijzondere Kamado BBQ. Hij had van alles geleerd over het bereiden van de heerlijkste gerechten en welke accessoires je daarbij goed kunt gebruiken. Iedereen mocht zelf koken en proeven. Hij had het zich zo goed laten smaken dat zijn plek die avond leeg bleef aan tafel.

The Bastard maakt oersterke premium kamado’s om heerlijk buiten te koken, het hele jaar door. De kamado bezit unieke isolerende eigenschappen die ideaal zijn om te slow cooken. The Bastard is met zijn Dutch design met een perfecte balans tussen vorm en functie. Mijn zoon vond het vooral fijn dat het gebruik zo ongecompliceerd is. Met het grootste gemak kun je ermee grillen, koken, barbecueën, stoven of roken.

We zijn eruit!

We hebben ‘m aangeschaft, The Bastard. We vieren kerst met z’n allen bij ons thuis. Het menu is samengesteld uit de recepten van de website. Het water loopt me nu al in de mond.

 

Geef een reactie