Nieuws

Met de hond op wintersport

De feestdagen komen eraan en zo ook de kerstvakantie. Dit betekent voor veel Nederlanders familie diners, sinterklaas, en vuurwerk afsteken met oud en nieuwe. Maar voor veel andere Nederlanders is het natuurlijk het moment om op wintersport te gaan. Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor koppels en gezinnen. Persoonlijk ga ik al mijn hele leven op wintersport. Ik had de mazzel dat mijn ouders ontzettend van skiën en de bergen houden en daardoor mij op vierjarige leeftijd al op ski’s zetten. Daarna gingen we elk jaar op wintersport en ik leerde eerst skiën en snowboarden. Helaas konden mijn ouders uiteindelijk door blessures niet meer en tijdens mijn studententijd had ik er het geld niet meer voor.

Een hond nemen

Ik besloot dan ook om weer te gaan zodra ik een goede baan had. Maar ik had nog een andere wens. Ik wilde graag een hond, dus na mijn studie besloot ik een hond te nemen. Dit was een fantastische beslissing en ik heb dan ook ontzettend veel plezier van het beest. De vraag was natuurlijk alleen hoe ik op wintersport kon gaan terwijl ik een hond had. Een optie was natuurlijk om de hond ergens achter te laten bij een vriend, familielid of hondenopvang terwijl ik op vakantie was. Maar aangezien vele honden, inclusief die van mij last hebben van verlatingsangst besloot ik dat ik dat niet wilde doen.

Mee op wintersport

Ik realiseerde me dat het wel degelijk mogelijk moest zijn om mijn hond mee te nemen op wintersport. Daarom ging ik uitzoeken of dit mogelijk was. Ik realiseerde me dat het meenemen van je hond op wintersport prima kan. Het eerste waar je de hond op moet voorbereiden is de lange autorit. Gelukkig was mijn hond al gewend aan in de auto zitten en we besloten gewoon om wat vaker te stoppen om de benen te strekken en de hond uit te laten.

De hond op ski’s?

Natuurlijk kunnen honden onmogelijk skiën. En alleen hele grote en snelle honden zoals Husky’s kunnen met je mee rennen tijdens het skiën. Maar onze hond is middelgroot dus dit was geen optie en onveilig. We kozen er dan ook voor om elke dag een halve dag te skiën, dan lieten we de hond in de vakantiewoning, en de andere helft van de dag gingen we wandelen, samen met de hond. Aangezien zonder lijn wandelen in de bergen niet veilig is en honden het koud kunnen krijgen kozen we voor een Hurtta harnas en jas om de hond veilig en warm te houden.

Geef een reactie