Nieuws

Laat uw meubels stralen

In de hal, op het toilet, in de woonkamer, in de keuken, de overloop, op kantoor en zelfs in het washok. Opbouwspots zijn overal te vinden. Je hebt ze in vele soorten en maten en zorgen voor veel gezelligheid door de indirecte verlichting. Tevens zijn opbouwspots ook geschikt als buitenverlichting. Enkele voorbeelden van het gebruik hiervan leggen we hieronder uit.

In het zonnetje

Veel huishoudens hebben tegenwoordig schilderijen of foto’s aan de muur hangen, ook hiervoor kunnen de opbouwspots perfect gebruikt worden. Door de gezellige verlichting laat u uw foto’s en schilderijen beter uitkomen en zet u deze letterlijk in het zonnetje. Of wat dacht u van de boeken in uw boekenkast? Of uw verzameling auto’s in de vitrinekast? Ook met opbouwspots kunt u deze weer laten stralen. Het is uiteraard ook mogelijk om de opbouwspots aan de muur te hangen in plaats van het plafond.

Let op! Monteert u de opbouwspots aan een houten meubel, dan is het belangrijk dat u let op het brandpreventiesymbool (M). Hiermee voorkomt u dat er brand ontstaat op het meubel, ondanks de warmte die de lampen afgeven.

Voor buitenverlichting is het mogelijk om speciale opbouwspots te kiezen die hiervoor geschikt zijn. Ook buiten kunt u weer objecten apart verlichten, denk hierbij aan uw kruidentuintje aan de muur of de vele soorten tuinposters. Maar wist u dat de opbouwspots ook op de grond geplaatst kunnen worden? Hiermee kunt u het pad naar uw schuur of voordeur mooi laten verlichten. Ook voor de welbekende buitenlamp bij de voordeur zijn ze te gebruiken.

De juiste lamp

De meeste opbouwspotjes werken met LED lampen, ook hier zijn erg veel soorten en maten in. De meest gebruikte LED lampen zijn 40 watt. Tegenwoordig gebruiken we hiervoor de term ‘lumen’.  Het aantal lumen verschilt per ruimte. Denk goed na welk object of welke ruimte u wilt verlichten en kies hierbij het juiste aantal lumen. Hoe hoger het aantal watt, hoe hoger het energieverbruik. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt.  Zo varieert het aantal lumen tussen de 500 en 800 lumen voor het licht boven de eettafel. En varieert het aantal lumen voor de woonkamer tussen de 300 en 500 lumen. Uiteraard is het mogelijk om de opbouwspots te voorzien van een dimmer zodat u zelf altijd het juiste aantal lumen kunt instellen. Ook kunt u kiezen voor verlichting met diverse kleuren, leuk voor in de kinderkamer! Voor buiten lampen moet u speciale waterbestendige lampen gebruiken. Kijk hiervoor goed op de verpakking of laat u informeren in de winkel.

Geef een reactie