confetti huren
Nieuws

Samen voor samenhorigheid in de buurt

Buren, we hebben ze allemaal. Soms staan we op goede voet met ze en soms is het helaas bonje. Dit laatste wil je natuurlijk zien te voorkomen, want een goede sfeer in de buurt is simpelweg belangrijk. Het levert je dagelijks een gezellig praatje op en je kan altijd iemand om een handje hulp vragen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je als buurt dichter bij elkaar komt? Al helemaal tegenwoordig nu de maatschappij toch een stuk individualistischer is geworden. In deze blog geven we een aantal leuke suggesties om als buurt wat hechter te worden, lees dus snel verder!

Moderne problemen vragen om moderne oplossingen

Je hoort het vaak gezegd worden dat mensen alleen nog maar op hun telefoon kijken. En hier zit op zich wel een kern van waarheid in. Gelukkig kunnen we hier ook gewoon dankbaar gebruik van maken. Er zijn namelijk al talloze apps op de markt waarmee je als buurt dichterbij elkaar kan komen. Een goed voorbeeld hiervan is nextdoor. Op deze app kan je mededelingen doen, vragen stellen en spullen ruilen. Ook is een buurt whatsapp groep vaak een goed idee voor de samenhorigheid. Zo kan je gemakkelijk en snel even contact opnemen met je buren.

Organiseer een evenement

Als je dan al met je buurt een whatsapp groep hebt kan je deze goed gebruiken om eens een leuk buurt evenement te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een grote barbecue en speelgelegenheid voor de kinderen. Je kan vaak een hoop kanten op, en sommige gemeentes geven zelfs een kleine subsidie voor dit soort evenementen. Je kan het zo groot of klein maken als je wil in principe. Zo hebben we in mijn oude buurt evenementen gehad waarbij er een springkussen was geregeld en een podium met optredens van plaatselijke artiesten. Dit werd zo’n succes dat het ieder jaar nog  groter werd. Het is inmiddels een begrip in het dorp waar ook mensen van buiten de buurt op af komen. Dit jaar gaan we confetti huren voor een spectaculair einde! Qua kosten kunnen we het kort houden, ja het kost wat geld maar met ongeveer een tientje per persoon ben je er doorgaans wel. Ga dus eens polsen of je iets dergelijks van de grond kan krijgen, het is namelijk die ideale manier om je buurtgenoten wat beter te leren kennen. En je weet wat ze zeggen: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Geef een reactie