Algemeen

Stedentrip Venetië

Italië kent van de noordelijke Alpen tot de zuidelijke Middellandse Zee prachtige steden en badplaatsen. Een van de bekendste steden is Venetië, in het noordoosten van het land. Niet voor niets is dit een super populaire plek onder de Nederlanders. De prachtige oude stad kent en rijke geschiedenis en genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om je een paar dagen zoet te houden. In dit blog vertel ik je meer over een stedentrip Venetie en hoe je er vanuit Nederland kunt komen.

Stad op het water

Venetië met haar waterwegen is een absoluut unicum op deze aarde. In de tijd van de Romeinen begon de stad te groeien, toen de rijkste Romeinen hier hun zomerhuizen lieten bouwen. In deze tijd is de naam Venetia ook ontstaan. De stad stond bekend om de goede zeevaarders en breidde zich in de loop van de eeuwen uit tot een heuse havenstad. Dit bracht een boel rijkdom met zich mee, iets wat je hedendaags nog terug kunt zien in de oude architectuur en het bekende San Marcoplein.

Bezienswaardigheden

De Canal Grande is de hoofdweg van de stad. Al is dit niet een gewone weg, maar een waterweg. Iets dat typerend is voor Venetië. Hier zie talloze gondels en bootjes die vanuit het water genieten van de schoonheid van de stad. Vanaf deze brug heb je hierover een prachtig uitzicht.

Zoals net al benoemd, is het San Marcoplein een echte must tijdens het bezoek. Hier ademt de rijke geschiedenis. Eens in de zoveel tijd stroomt het plein helemaal onder. Ook dit is een bijzondere gewaarwording.

De stad is gebouwd op verschillende eilanden. Een bezoek aan een van de andere eilanden is een absolute aanrader, zeker in het zomerseizoen. Hier zul je ontdekken dat zelfs het drukke Venetië kilometers aan strand te bieden heeft. Zo kan je na alle hectiek in de stad, eens lekker vlak op de prachtige Italiaanse stranden. De bekendste eilanden om te bezoeken zijn Murano of Lido.

Vervoer

Hoe kom je het best in Venetië? Vanuit Nederland zijn er vijf maatschappijen die op Venetië vliegen: KLM, Air France, Lufthansa, Ryanair en Transavia. Genoeg keus dus! Vliegen is uiteraard de goedkoopste en snelste manier, maar het is uiteraard ook goed om rekening te houden met het klimaat. Daarom is er sinds kort een perfecte uitkomst. Met de uitbreiding van het spoornetwerk in Europa is er eind vorig jaar een nachttrein begonnen die je vanuit Nederland richting Venetië brengt. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Laat een antwoord achter