Nieuws

Verhuizen, hoe settle je?

Het is niet makkelijk om alles achter te laten en opnieuw te beginnen. Nou hoeft dat niet altijd zo heftig te zijn wanneer je verhuist maar het kan wel. Hoe zorg je dan dat alles zo snel mogelijk weer normaal is en je aan de slag kan gaan met de gewone gang van zaken. Eigenlijk is de vraag dus, hoe voel je je zo snel mogelijk thuis na een verhuizing? In deze blog vertel ik je over een par praktische tips die je kunnen helpen de normaliteit terug in het leven te brengen na een (hectische) verhuizing. Lees je mee?

Het huis in orde

Een rommelig huis is niks, en al helemaal niet na een verhuizing. Je bent dan veel tijd kwijt met het zoeken naar spullen die nog in dozen verstopt zitten. En meer dan ooit, zul je dan het gevoel hebben dat dit huis geen ‘thuis’ is. Het is dus belangrijk dat je zorgt dat het huis zo snel mogelijk klaar is. Al je spulletjes zijn uitgepakt en staan waar je ze hebben wilt, dan voel je je meteen weer thuis. De ruimte is immers dan gevuld met spullen die je herinneren aan je vorige thuis en simpelweg bij jou horen.

Praktische zaken geregeld

Verder is het handig om praktische zaken waar je normaal nooit over nadenkt te regelen. Over wat voor zaken heb ik het dan? Nou, bijvoorbeeld een nieuwe tandartspraktijk en huisarts. Maar het is ook belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft bij de nieuwe gemeente. Zo gaan alle administratieve zaken snel weer door zonder dat jij daar al te veel last van hebt. Maar ook wanneer je op zoek moet naar een nieuwe baan, is het handig om hier snel naar te gaan kijken. Bijvoorbeeld bij Ridderkerk uitzendbureau. Het werkende leven is immers een groot deel van de alledaagse dag en een gewoon ritme draagt enorm bij met het bekend raken met de nieuwe leefsituatie.

Begin met wonen

Maar uiteindelijk moet je gewoon op de nieuwe plek wonen. Het is moeilijk wanneer het als een vergissing voelt maar een gewone dag vol met alles wat je anders ook doet, kan heel erg helpen. Ga op onderzoek uit in de buurt en maak het jouw woonplaats. Zoek naar leuke parkjes om met de hond te lopen, restaurantjes voor goede koppen koffie etc. Voor je het weet ben je helemaal bekend met deze plek en voelt het niet meer als nieuw.

Geef een reactie