Algemeen,  Wonen

Vier derde kerstdag met deze speciale drankjes!

Het is kerstdag! (Tenminste, op de dag dat ik dit schrijf, maar wie weet lees jij dit toevallig ook wel op kerstdag) En met kerstdag bedoel ik natuurlijk de dag van kerstavond, wat bij onze familie een big deal is, maar niet bij iedereen. Voor sommige mensen betekent Kerst een superleuke twee dagen met hun familie, maar voor anderen is het een lastige tijd. Precies hierom is mijn favoriete Kerst-moment ‘derde’ kerstdag, waarop ik elk jaar lekker drankjes maak en drink met mijn beste vrienden.

Dus, volgens ons, de professionals; wat zijn nu de allerbeste derde-kerstdag drankjes?

Sneeuwstorm Margarita

Een goede vriendin van mij leeft het hele jaar naar derde kerstdag toe, want dat is de enige dag van het jaar dat ze dit drankje drinkt. “Zo blijft het speciaal”, zegt ze, en daar ben ik het wel mee eens. Dus, wat je nodig hebt: Silver Tequila, kokosnoot rum, sinaasappellikeur, limoen en zoete kokosnootmelk. Je kan zelf wel de verhoudingen inschatten. Als het een gezellig feestdrankje is voor aan tafel, doe je iets meer kokosnootmelk erbij, en als het laat in de avond is en je graag wilt feesten, zorg je dat er iets meer alcohol in zit. Oh, tip van mijn vriendin: garneren met gesuikerde cranberries! Zo ziet het er echt uit als een sneeuwstorm met kerstballen!

Boter-rum

Dit drankje doet mij en mijn vrienden altijd denken aan Harry Potter. Je snapt denk ik wel waarom. Het is precies hoe ik me voorstel dat Boterbier smaakt, misschien iets minder sterk, maar het warme gevoel blijft hetzelfde. Wat je moet doen: smelt een beetje boter in een pan, en voeg hier 3 kruidnagels en anderhalve theelepel bruine suiker aan toe. Als de boter is gesmolten zet je het vuur uit en voeg je Bacardi Negra toe naar wens. Goed roeren, en schenk dit in de glazen of mokken (ik raad ouderwetse stenen mokken aan voor extra effect) die je wilt gebruiken, en voeg dan heet water toe (hoeveel of hoe weinig je wilt). Garneer met gemalen nootmuskaat en een kaneelstokje.

Ho Ho Ho!

De vriend uit onze groep die met dit drankje kwam, wilde graag een derde kerstdag zonder alcohol. Hij noemde het dus de “Ho Ho Ho!”, en het is sowieso een van mijn favoriete drankjes. Wat je moet doen: Zorg dat alle ingrediënten goed gekoeld zijn. Meng alles met elkaar in een grote punchkom. Meng 5 kopjes Kool-Aid Tropical Punch met 1 kopje cranberry sap, 1 kopje ananassap, een half kopje citroensap, 4/5 kopjes Ginger Ale en een paar bolletjes frambozensorbet, als je het extra speciaal wilt maken. Voeg de Ginger Ale langzaam toe om het schuim zo lang mogelijk te behouden, en geniet ook zonder alcohol van een geslaagde derde kerstdag.

Let op: drink altijd met mate. Alcoholverslaving is een serieus probleem, en er zijn bedrijven die je verder kunnen helpen door middel van alcoholhulp, mocht je hier tegenaan lopen. Wees nooit bang om hulp te vragen.

Dus, je geniet misschien niet zozeer van eerste en tweede kerstdag, maar maak dit jaar van derde kerstdag een feestje. Iedereen verdient een feestje, en jij zeker. Merry Christmas!

 

Geef een reactie